Koopgids voor webflitsers

A police man checking the traffic

Er zijn veel goede redenen om te investeren in een webcamera. U kunt bijvoorbeeld controleren hoe snel uw website laadt, hoe snel uw pagina’s worden geladen en het aantal hits dat op uw website komt. Maar u moet zorgvuldig evalueren welke internetsnelheidscamera u moet kopen en hoe deze met uw computer werkt. Ten eerste wilt u iets dat gemakkelijk te gebruiken is. De camera moet een gemakkelijk te begrijpen interface hebben, zodat uw bezoekers niet te lang hoeven te wachten voordat deze werkt.

Een ander ding om te overwegen wanneer u op zoek bent naar een webcamera, is of u de webpagina al dan niet kunt bekijken terwijl u deze uploadt. U moet de pagina onmiddellijk kunnen bekijken nadat deze is geüpload, omdat dit u een idee kan geven van hoe succesvol uw webpagina is en of deze verkeer omzet in leads. Als je de pagina niet direct kunt bekijken nadat deze is geüpload, dan is de mogelijkheid om traffic om te zetten in leads erg klein. De camera moet je ook toestaan om je beweging te pauzeren of te stoppen met een druk op de knop.

Bij sommige internetsnelheidscamera’s kunt u kiezen hoe laat u wilt opnemen. Sommigen nemen alleen op tijdens specifieke tijden van de dag. Als u bijvoorbeeld een wedstrijd organiseert of foto’s maakt van een specifiek item, wilt u misschien uw camera zo instellen dat deze begint met opnemen, ongeacht hoe lang het duurt voordat het item is voltooid. Op deze manier kunt u snel teruggaan en bekijken wat er tijdens het specifieke tijdsbestek is opgenomen. Dit is vooral belangrijk als u bepaalde artikelen of producten online moet vergelijken met andere.

Welke webcamera u koopt, hangt van een aantal dingen af. Allereerst moet u weten hoe snel uw internetverbinding is. Als u DSL- of kabelinternet hebt, moet u een model aanschaffen dat gebruikmaakt van glasvezeltechnologie. Dit zorgt ervoor dat uw afbeeldingen zo snel mogelijk op het scherm van uw computerscherm worden getoond. Aan de andere kant, als u een oudere inbelverbinding gebruikt, kunt u wellicht langskomen met een langzame webcam.

Een ander ding om te overwegen is of u spraakactivering wilt of niet. Met webcams kunt u ze op afstand activeren met een PDA of mobiele telefoon. Als u uw camera echter op elk gewenst moment wilt bekijken, moet u kiezen voor de webcamera waarmee u deze op een computermonitor kunt bekijken. Op deze manier mis je geen enkele actie op de webcam omdat je de kamer uit was toen deze werd vastgelegd. Als uw kinderen een weekend weggaan en u zeker wilt zijn dat ze afbeeldingen verzenden, kunt u bovendien bepalen wie ze ziet door een bepaalde groep te selecteren om spraakactivering in te schakelen.

Een ding om te onthouden bij het kopen van een web-flitser is ervoor te zorgen dat deze draadloze mogelijkheden heeft. Sommige cams moeten gewoon worden aangesloten. Andere moeten echter een echte draadloze verbinding hebben. Sommige webcams hebben camera’s aan de buitenkant die vervolgens kunnen worden aangesloten op een draadloze router. Als je voor deze optie kiest, heb je waarschijnlijk meer flexibiliteit als het gaat om waar de webcam kan worden geplaatst. Bovendien hebben draadloze camera’s doorgaans een veel duidelijker beeld en geluid, zodat u een model kunt kiezen dat deze extra’s biedt.

About The Author